10 Biztonsági tanács

Az Ezüstszalag, egy hosszú távú verseny, amely próbára teszi a versenyzőket és hajókat egyaránt. Az alábbi 10 tanács megfontolása segíthet abban, hogy a verseny zökkenőmentesen menjen végbe

  1. Tájékozódj a várható időjárásról és szélerőről!
  2. Műküdjenek a hajódon a fények!
  3. Ellenőrizd: motor, akkumulátor, horgony, vontatókötél, vontatási pontok!
  4. Legyen elég mentőmellény a hajón!
  5. Megfelelő ruházat hidegre, kánikulára!
  6. Vigyél elegendő élelmiszert, ivóvizet!
  7. Kerüld más hajók veszélyes közelségét!
  8. GPS pótakkumulátorral: ismerd mindig a pozíciódat!
  9. Működő telefon, pótakkumulátor, hajózási rádió legyen a fedélzeten!
  10. Előre töltsd le a telefonodra a Balatonhelp ingyenes, segélykérő alkalmazást, így egy gombnyomás csak a riasztás.

Vészhelyzet esetén az alábbi segítségeket is kérd: Vízimentők telefonszáma: +36 30 383 83 83 Hajózási rádió vészhívó csatorna: 16 (156,8MHz)

A BalatonHelp elérhető IOS, Android és Windows Phone rendszereken is. Részletekről tájékozódj a www.balatonhelp.hu oldalán.

Mit nyújt Önnek a BalatonHelp?

Életmentés, betegség vagy rosszullét esetén térítésmentesen segítünk mindenkinek és értesítjük a bajba jutott által megjelölt személyt. Amennyiben Ön szerődött partnerünk, nincs szükség az ilyenkor kötelező adategyeztetésre, hiszen adatait a szerződés megkötésekor már megadta. Ezzel értékes időt takarítunk meg.

Hajója meghíbásodhat, üzemképtelenné válhat. Bármilyen csomagra köt szerződést, Önnek nem kell külön fizetnie azért, hogy a legközelebbi kikötőbe, vagy anyakikötőjébe vontassuk.

A legnagyobb elövigyázatoság mellett is előfordulhat, hogy olyan tárgy, eszköz esik a vízbe, amely értékes és semmiképpen nem a vízben van a helye. BalatonHelp szerződés birtokában Önnek nem kerül pénzébe ezek felhozatala, és nem kell fizetnie a búvártechnikát igénylő segítségnyújtásért sem.

Elsüllyedt eszközök, hajók kiemelése, víztelenítése és vontatása komoly előkészítést és tervezést igénylő feladat. Ezekre az estekre külön felmérés alapján készítünk ajánlatot. Bármilyen BalatonHelp szerződéssel rendelkezik, Önnek jelentős – minimum 60%-os – kedvezményt biztosítunk.